Skip to content

Šta novo nam donose NFT domeni? Jednokrata kupovina. 100 zaštićeni!

kripto internet domeni

NFT Domeni. Blokčejn revolucija. Unstoppable Domains.

Blokčejn domeni nam daju nov način da sagledamo celu ideju oko internet stvari. Mogućnost postavljanja imena domena na sam blockchain, cela igra se promenila.

Za razliku od tradicionalnih naziva intenet domena, nijedna organizacija ili čak država ne može kontrolisati i nadzirati ove domene. Naziv blokčejn domena se čuva na javnom blokčejnu gde ga niko drugi ne može brisati, cenzurisati niti modifikovati.

Unstoppable Domains je startap Web3 kompanija koja je napravila revoluciju u kreiranju internet domen ekstenzija, kreirajuci domen ekstenzije zasnovane na blokčejn tehnologiji. NFT domeni su (vezanani za Ethereum blokčejn) i .zil augmentacije (prikačene na Zilliqa blokčejn). To implicira da ga možete kreirati i posedovati neograničeno.

Podržane ekstenzije su: .bitcoin, .blockchain, .coin, .crypto, .dao , . nft, .wallet, .x i .888. A na mreži Zilliqa je .zil.

Razlika između NFT domena i tadicionalnih internet domena.

Iako postoje DNS serveri u celom svetu, oni su i dalje centralizovani jer su kontolisani od strane privatnih kompanja i ICANN, tako da su imena blokčejn internet domena bezbednija jer niko drugi osim vas ne moze da ima kontrolu nad njim.

Druga razlika je u tome što kada kupite običan naziv domena, u stvarnosti, samo ga iznajmljujete, kada ga jednom prestanete plaćati izgubićete ga te da ga te ga u stvari nikada ni ne posedujete, a blokčejn domen je vaš zauvek nakon jednokratne kupovine.

Ono što odvaja Unstoppable Domains od uobičajenih prodavaca web domena je njihova potpuno besplatno odrzavanje. Ime domena posedujete u potpunosti.

Kako naručiti NFT internet domen?

Kupovina .crypto internet domena od Unstoppabledomains.com liči na kupovinu bilo koje druge kriptovalute: imate pravo na kriptovalutu, ali niste preuzeli vlasništvo nad njom (ni ključeve, ni svoje novčiće). Da biste naručili svoj domen, treba ga prebaciti sa Unstoppabledomains.com na vašu lokaciju. Imajte na umu da je vaš Unstoppable domen zaista nepromenjivi token (NFT), to jest NTF domen.

Pod pretpostavkom da ste kupili .crypto domen, on je na Ethereum blokčejnu, pa ga treba premestiti u Ethereum novčanik. Pod pretpostavkom da ste kupili .zil domen, vaš domen na Zilliqa okruženju, pa ga treba prebaciti u Zilliqa novčanik.

Evo postupka za preuzimanje vaseg NFT domena na vasu lokaciju.

Idite na unstoppabledomains.com i dodirnite meni u gornjem levom uglu. Odaberite my domains.
Kad god pogledate dole, trebali biste videti svoj domen “Guarantee WITH ETH” ili “Purchase CLAIM CREDIT”.

Za izbor „Guarantee WITH ETH“, moraćete sami platiti troškove gasa kako biste obezbedili svoj domen.

Pod pretpostavkom da idete “Purchase CLAIM CREDIT”, platićete 40 USD, koji će zatim upravljati naknadama za gas za vasu transakciju.

UnstoppableDomains se nada da će u poslednjem delu 2021. godine uključiti skaliranje sloja dva. Ovaj aranžman bi uticao na smanjenje troškova prilagođavanja i povezivanja sa vašim NFT domenom.

Zatim ćete morati potvrditi svoj identitet unosom koda koji vam je poslao UnstoppableDomains.

Sledeća faza je odabir vašeg novčanika za garanciju. Nažalost, ne možete koristiti Bitcoin.com novčanik da garantujete svoje nezaustavljive domene NFT, tako da ćete morati da koristite jedan od podržanih novčanika.

Da biste kupili svoj domen, sledite sledeće postupke.

  • Idite na UnstoppableDomains
  • Kliknite na push dugme na najvišoj tački UnstoppableDomains.

Prvo, biće potrebno da se prijavite ili registrovate, nakon što odredite domen koji vam je potreban, dotdajte ga u korpu i izvršite plaćanje bilo kreditnom karticom, PayPal-om ili kriptovalutom.

Nakon toga potvrdite svoj identitet tako što ćete čekirati OTP koji vam je poslat na e-mail. Nakon toga potvrdite novčanik, i tada kreće transfer na vašu lokaciju.

Šta možeš da radiš sa svojim kripto domenom?

Trenutno, glavni slučaj upotrebe je povezivanje dosta kripto adresa koje je teško pregledati sa usamljenim razumljivim imenom prostora.

U slučaju da ste registrovali svoj brand.crypto, vi možete da povežete sa vaše Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash, i druge digitalne valute. Svako sa kojim razmenjuješ valute može jednostavno uneti ime domena, u ovom slučaju brand.crypto umesto da unosiš višeznačne adrese.

Da li je kripto domen bezbedan?

Kripto domeni su zato što si ti jedini koji vlada domenom, koji je na tvom blokčejnu, što znači da su sigurni baš kao i svaki blokčejn. Dakle ne mogu biti kontrolisani ili manipulisani ni od koga, tako da ti ni sajt nikad vise neće biti u opasnosti.

Zaključak.

NFT domeni predstavljaju izuzetno fascinirajuć razvoj i jedna ynačajna prenost je da imaju istinsku mogućnost zamene ili poboljšanja DNS-a za veb.

Možda je baš sada pravi trenutak da naručite svoj NFT domen. Nije iznenađenje da pretraživanje imena raste neverovatnom brzinom, i da se mnogi nadaju da su sloboda imena koja ih interesuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version