Skip to content

Menjacnica Binance je hakovana danas, ukradeno 42 miliona dolara

Binance menjacnica

Jedna od najvećih kripto menjačnica Binance je pokradena od nepoznatih hakera za 7000 bitkoina tj. 42 miliona dolara.

Binance je jedna od vodećih, ako ne i najveća platforma za kripto trgovanje i trejding, nakon brižljivo pripremljene akcije hakeri su uspeli da ukradu 7000 BTC (42 miliona dolara).

Menjačnica Binance trenutno radi na sanaciji problema i biće zanimljivo kako će se razvijati situacija, jer je indirektno ugroženo mnogo drugih platformi i računi korisnika menjačnice Binance.

Menjacnica Binance navodi: „Hakeri su imali strpljenja da čekaju i da izvrše dobro orkestrirane akcije kroz više naizgled nezavisnih računa u najpovoljnijem trenutku. Transakcija je struktuirana na način koji je prošao naše postojeće sigurnosne provere.”

Binance izveštava da je zlonamerna grupa koristila ozbiljne tehnike da bi se dočepala ove informacije, uključujući phishing, viruse, potencijalno ekstremno neobične tehnike zamene SIM-a, i “druge [vektorske] napade.”

Kada su hakeri uspeli da se dočepaju pomenutih informacija, uspeli su da povuku 7.000 BTC iz Binanceovog novčanika. Kompanija tvrdi da je:
“Navedena transakcija je jedina pogođena transakcija. To je uticalo samo na naš BTC hot vallet (koji je sadržao oko 2% ukupnog BTC holdinga). Svi naši ostali novčanici su sigurni i nepovređeni.”

Izgubljeni iznos od 42 miliona dolara biće nadoknađen od strane Binanceovog fonda SAFU, osiguravajući da “neće biti pogođeni nikakvi fondovi korisnika”.

Za sada, Binance će provesti “temeljnu reviziju sigurnosti”, i suspendovati depozite i povlačenja.

Kao rezultat ovih vesti, vrednost kripto valute je neznatno pala. Čim se vest pojavila, bitkoin je pao sa 6,240 na 6,180 dolara za Bitfinek – gubitak od 1%. Altcoins je doživeo sličan kolaps. S obzirom da ovaj hak nije bio rezultat Binanceovog nemara, investitori bi uskoro mogli shvatiti da gubitak Bitcoin-a vrednog 42 miliona dolara neće biti potresan za šire tržište.

Najnovije vesti od Binance menjačnice

“Brzo smo pogledali @Binance hack, i identifikovali smo hakera koje drži 5846.32 bitkoina (~ 34M $) od ukradenih 7000 BTC. Tako da izgleda da je spašeno 34M od 42M ukradenih, barem za sada.

John McAfee je ponudio pomoć

Za otkrivanje hakera John McAfee je ponudio pomoć u istrazi i CZ Binance je prihvatio ponudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.