Kakav je Neteller servis i zašto je jedan od nabitnijih za internet plaćanje?

Recenzija Neteller servisa za plaćanje

Brzo, Jednostavno i Sigurno uz Neteller

Neteller je jedan od najpoznatijih sistema za internet platni promet (takozvani e-wallet) koji omogućava slanje i primanje novca, nešto preko 20 valuta. Prihvaćen je od hiljade sajtova a za nas je najinteresantnije što skoro sve kladionice i kazina prihvataju plaćanje putem Netellera.

Neteller je u vlasništvu PaySafe Group Plc. sa sedištem u Canada Square 25‎, ‎London, United Kingdom, osnovane 1999. Servis je dostupan je na 15 i više jezika i zapošljava preko 1000 ljudi danas. Prihvaćen u preko 200 zemalja do sada.

Neteller protok novca je brz, jednostavan i najvažnije siguran za onlajn plaćanje, naplatu, depozit…!

Spisak zemalja u kojim Neteller ne funkcioniše

Afghanistan, Benin, Bonaire, Burundi, Central African Republic, Chad, Congo (Republic), Crimea, Cuba, Djibouti, Equatorial Guinea, Eritrea, Gabon, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Iran, Iraq, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Lao People’s Democratic Republic, Liberia, Libya, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritania, Mongolia, Montserrat, Myanmar, Nauru, Niger, Niue, Norfolk Island, North Korea, Palau, Papua New Guinea, Saint Barthelemy, Saint Kitts and Nevis, Saint Martin, Sint Maarten, Sierra Leone, Sudan (North and South), Suriname, Syria, Tajikistan, Timor-Leste, Togo, Turkmenistan, Uzbekistan, Western Sahara, i Yemen.

Pa ako si državljanin neke od ovih zemalja nećeš moći da otvoriš račun.

Verifikacija kad otvoriš nalog je obavezna.

Otvaranje naloga je lako i lako možeš da deponuješ novac, ali za povlačenje novca moraćeš i da ga verifikuješ.

Kad otvoriš nalog moći ćeš da deponuješ sredstva ali bez verifikacije nećeš moći da povučeš nazad pare. Poenta je sigurnost, tj. obaveza da si to baš ti. Verifikacija je kao i svuda slična, sken pasoša ili vozačke dozvole, lična fotografija…

Neteller provizije

Neteller je povezan sa dosta drugih sistema za plaćanje i u zavisnosti od toga postoje provizije za transfer između njih. (Ove provizije su drastično smanjene kod VIP Neteller korisnika.)

Provizije za depozite Neteler sistema

Deponovanje novca na Neteller račun se kreće od 0% do 8% u zavisnosti od sistema koji koristite.

0%: Bank Wire
1%: iDeal, Rapid Tranfer..
1,5% Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), 0x (ZRX) and XPR.
1 do 2%: eWire, TrustPay, GiroPay, InPay, Klarna., Poli, Przelewy24, Trustly…
2 to 3%: Skrill, UnionPay, B Pay, E Pay, Paysafe cash…
2 to 5%: Visa, Visa Debit, Visa Electron, OXXO, Moneta.ru, Red Link …
5 to 7%: Astropay, Banco de Chile, Banco do Brasil, HSBC, PaySafeCard, PSE, Neosurf, Redp Pagos, Santander …
8%: Yandex Money

Posebno je interesantna činjenica da Neteller račun možeš povezati sa Bitcoin računom, sa konverzijom od samo 1,5%, tako da svi oni koji trguju kriptovalutama mogu lako da ih prebace na Neteller račun.

Povlačenje novca sa Neteller računa

Provizije za povlačenje novca se kreću od 0% a maksimalno do 25e. Dok Prebacivanje novca ka njihovim partnerima, tj svim sajtovima koji prihvataju plaćanje Netellerom vrši se bez provizije.

Bank Drafts (bankovni ček, koji čeka na proveru banke koja treba da ga isplati) 7,5 – 25 evra
Bank Wire 7,5 evra
Member wire 10.5 evra,
Merchant sajtovi 0%
Transfer novca 1,45% a minimum 0,5 evra

Administrativna provizija

Administrativna provizija ne postoji sve dok je račun aktivan. U slučaju neaktivnosti duže od 13 meseci postoji provizija, ali ćeš mesec dana ranije dobiti mejl sa tim obaveštenjem.

Konverzija valuta

Bilo koji menjački poslovi uključuju 3,99% proviziju za konverziju bilo koje vrste, pa je najbolje izbegavati konverzije koliko god je to moguće.
VIP korisnici imaju samo 1% proviziju za konverziju valuta.

Za podizanje sa njihove kartice na ATM mašinama je 1,75% a najviše 4 evra, zavisi od količine novca, dok se zamena kartce ako je izgubljena ili ukradena naplaćuje 9,32 evra.

Gold, Silver, Platinum i Diamond VIP korisnici nemaju proviziju za podizanje novca na ATM aparatima.

Slanje novca sa Neteller računa

Slanje i primanje novca je krajnje jednostavno i sigurno. Možeš poslati (ili primiti novac) bilo kome ko ima otvoren račun, dovoljno je samo da uneseš email osobe kojoj šalješ i novac će biti trenutno prebačen.

Brz transfer novca

 

Možeš čak poslati novac i nekome ko nema otvoren Neteller račun. Ta osoba će dobiti mejl od Netellera da je dobila novac i da je čeka.

Slanje novca direktno na bankovni račun

Ova opcija je isto moguća ako imaš i Skrill račun koji je takođe deo PaySafe Group kompanije. Brzo, jednostavno i sigurno novac leže za jedan do dva dana bez provizije.

Da li je Neteller bezbedan?

Neteller je ogromna kompanija sa 24/7 podrškom i sistemom koji prati sve sumnjive aktivnosti i uz njihovu SSL enkripciju možete biti maksimalno bezbedni. Dodatno je moguća i two-step authentication (Guglova autentifikacija u dva koraka povezana sa tvojim mobilnim aparatom).

Neteller MasterCard

Kad verifikuješ nalog dobićeš Neteller MasterCard, poznatiji kao Net+ pomoću koje možeš podizati novac u ATM mašinama bilo gde u svetu, kupovati na internetu, deponovati sredstva u kladionicama i sl. Naknada za dobijanje kartice je 2 evra.

Takođe, možeš da kupiš virtuelnu kartu bilo kome, čak i ako nema Neteller račun, nešto kao naše poklon kartice.

Zašto koristiti Neteller?

Anonimnost! Nije tajna da banke ne vole kockarske aktivnosti. Tačno je da će Neteller čuvati tajnu o tvojim aktivnostima, čak i od banaka.
Sigurnost! Ona je najvažnija.
Masovnost! Hiljade sajtova postoji koji prihvataju uplatu sa Neteller računa!

Neteller račun možete otvoriti ovde

Pravi izbor